Burana - Kipu ja särky
Burana on suomalaisten luottotuote kivunhoitoon
Suomalainen Burana on tuttu ja luotettu särkylääke. Se on eniten käytetty tulehduskipulääke. Buranaa käytetään erilaisia kiputiloja kuten kuumetta, tulehdusta, flunssaa ja särkyä vastaan.
Ensimmäistä kertaa Burana tuli apteekkeihin vuonna 1986, kun Burana 200 mg -tabletit lanseerattiin Suomessa. Suomi ja Burana olivat edelläkävijöiden joukossa, kun ibuprofeenia sisältävä valmiste tuotiin itsehoitoon USA:n ja Iso-Britannian jälkeen yhtenä ensimmäisistä maista.
Suomalaiset luottavat Buranaan. Siitä osoituksena se on valittu 22-vuotta peräkkäin Luotetuin Merkki -kuluttajatutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi särkylääkemerkiksi. Harvinaiseksi kunnianosoituksen tekee se, että Burana on valittu oman tuotekategoriansa luotetuimmaksi merkiksi jokaisena vuonna.
Buranan vaikuttava aine on ibuprofeeni
Burana on tulehduskipulääke. Sen vaikuttava aine on ibuprofeeni, joka estää kivuntunteen välittymistä keskushermostoon vähentämällä tulehdusta ja kipua voimistavien välittäjäaineiden muodostumista kaikkialla kehossa. Ibuprofeenin käyttö alentaa kuumetta, sillä se vähentää kuumetta nostattavien välittäjäaineiden muodostumista.
Kipugeelejä käytetään paikallisesti. Tällöin ihon läpi imeytyvä ibuprofeeni lievittää kipua ja tulehdusta vaikuttaen samalla tavalla kuin suun kautta otettuna, mutta paikallisemmin.
Burana ja muut itsehoitokipulääkkeet on tarkoitettu lyhytaikaiseen ja tilapäiseen kivun hoitoon. Lue pakkausohjeet tarkasti ja käytä lääkkeitä ohjeen mukaan. Oikein käyttämällä vältyt haittavaikutuksilta. Väärin käytettynä tulehduskipulääkkeillä voi olla merkittäviä haittavaikutuksia.
Käänny lääkärin puoleen, jos kipu jatkuu tai tai siitä tulee toistuvaa.
Lue lisää tulehduskipulääkkeistä.
Burana auttaa moneen vaivaan
Särkylääke kipuun ja särkyyn
Burana auttaa tehokkaasti tilapäiseen kipuun, kuumeeseen ja tulehdukseen.
- Burana 400 mg tabletit sopivat aikuisille ja yli 4-vuotiaille.
- Burana-Caps 400 mg on nopeavaikutteinen lääke aikuisille ja yli 12-vuotiaille.
- Burana 200 mg tabletit sopivat aikuisille ja yli 10 kg painaville lapsille.
Burana 600 mg ja Burana 800 mg vain reseptillä
Voimakkaammat 600 mg ja 800 mg -valmisteet on saatavilla ainoastaan lääkärin määräyksestä reseptillä.
Kipugeelit paikallisen kivun hoitoon
Buranagel 50 mg/g geeli on Suomen ainoa ibuprofeenia sisältävä kipugeeli lyhytaikaisen, paikallisen kivun hoitoon, joka on aiheutunut esim. äkillisestä nyrjähdyksestä, venähdyksestä tai ruhjeesta (kuten urheiluvammat). Hajusteeton Buranagel-geeli on helppo levittää iholle, tahraamatta.
Burana flunssan oireisiin ja hoitoon
Burana soveltuu flunssan oireiden hoitoon. Burana-C 400/300 mg ja Burana 400 mg jauhe auttavat lievittämään tilapäisiä kipu- ja kuumetiloja, kuten virusten aiheuttaman nuhakuumeen ja influenssan oireita. Burana-tuotevalikoimasta löytyy flunssan hoitoon niin tabletit kuin lämpimään veteen sekoitettavat jauheet.
Burana toimii myös lasten vaivoihin
Burana-valikoimasta löytyy lapsille sopivat kipu- ja kuumelääkkeet.
- Nestemäiset ja mansikanmakuiset Burana 20 mg/ml ja Burana 40 mg/ml sopivat yli kolmen kuukauden ikäisille ja yli 5 kg painaville lapsille.
- Appelsiininmakuiset Burana 100 mg purukapselit sopivat yli 4-vuotiaille (yli 21 kg) lapsille.
- Burana 200 mg tabletit sopivat yli 10 kg painaville lapsille.
Lue annosteluohjeet pakkausselosteista.
Burana annostus
Ibuprofeenin suositusannostus:
- Aikuiselle 400–600 mg 3–4 kertaa vuorokaudessa. Vaikeissa kiputiloissa maksimiannos enintään 3200 mg vuorokaudessa ja maksimikerta-annos 1600 mg
- Alle 12-vuotiaille lapsille vuorokausiannos on 20–40 mg/kg jaettuna 3–4 annokseen. Kerta-annos on enintään 10 mg/kg.
Lue aina suositeltu annostus kunkin tuotteen omasta pakkausselosteesta.
Burana ja alkoholi
Ilman reseptiä saatavat tulehduskipulääkkeet, kuten Burana, Ibumax, Ketorin tai Aspirin, eivät ohjeiden mukaisesti käytettyinä annoksina aiheuta yleensä ongelmia.
Alkoholin ja ibuprofeenin yhteiskäyttöä on kuitenkin hyvä välttää. Alkoholi lisää ibuprofeenin ruoansulatuskanavaan kohdistuvia haittavaikutuksia, mikä saattaa lisätä haittavaikutuksia. Haitat eivät kuitenkaan yleensä tule esiin satunnaisesti kipulääkettä käytettäessä. Burana, kuten muutkin kipulääkkeet itsehoidossa, on tarkoitettu tilapäiseen ja satunnaiseen käyttöön.
Lääkkeiden ja alkoholin yhteiskäytön vaikutuksesta lääkitys voi jäädä teholtaan hyödyttömäksi tai vähäisemmäksi, maksa voi ylikuormittua, myrkyllisiä aineenvaihduntatuotteita voi muodostua tai lääkeaineiden teho kasvaa. Lääkkeet ja ja runsas alkoholi eivät sovi koskaan yhteen.
Lääkeyhtiö Orion on Buranan kehityksen taustalla
Orion on maailmanlaajuisesti toimiva suomalainen lääkeyhtiö. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa. Kaikki Orionin tehtaat ja valtaosa tuotekehitystoiminnoista sijaitsevat myös Suomessa.
Tuotteita on markkinoilla yli 100 markkinalla. Suomi on edelleen yhtiön päämarkkina-alue ja täällä Orion onkin selvä markkinajohtaja.
Orion kehittää ja valmistaa lääkkeitä ja lääkkeiden vaikuttavia aineita ihmisille ja eläimille. Yhtiössä panostetaan jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueet ovat kipu ja syöpäsairaudet.
Orionilla on paljon suomalaisille tuttuja sekä lääkkeellisiä että lääkkeettömiä itsehoitotuotteita. Suosituimpia tuotemerkkejä ovat:
- Burana-valmisteet
- Allergian hoitoon mm. Histec
- Vatsalääkkeet mm. Pegorion, Pyrvin
- Sebamed-pesunesteet
- Vitamiinit ja ravintolisät: Multivita, Devisol, Fiilus, Calsorin
- Hiustenhoitoon: Biorion
- Perusvoiteet: Aqualan, Ceralan, Carbalan
Kivunhoidon historiaa - Burana syntyi vuonna 1986
Buranan vaikuttava aine ibuprofeeni syntetisoitiin vuonna 1961 Bootsin lääketehtaassa Isossa-Britanniassa. Patentin se sai vuotta myöhemmin 1962. Ibuprofeenin kehittäneeseen työryhmään kuuluivat tohtori Stewart Adams, kemisti John Nicholson ja teknikko Colin Burrows. Ensimmäisenä lääke tuotiin markkinoille reseptilääkkeenä nimellä Brufen Iso-Britanniassa vuonna 1969. Itsehoitolääkkeenä eli ilman reseptiä myytävänä lääkkeenä se tuli ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1983.
Suomessa ensimmäinen Buran-valmiste, Burana 200mg tabletit, lanseerattiin vuonna 1986. Tuote sai hyvän vastaanoton sekä apteekkien että kuluttajien keskuudessa. Burana on voittanut käyttäjien luottamuksen ja uudistanut kivunhoitoa ja siihen liittyviä asenteita. Burana on usein käytetty yleisnimitys kipulääkkeille suomalaisten keskuudessa.
Voimakkaampi 400 mg:n Burana-valmiste tuli saataville vuonna 1989.
Lääkeyhtiö Orion tekee jatkuvaa Burana-tuotteiden kehitystyötä. Tuoteperhettä on laajennettu vuosien varrella mm. nopeasti vaikuttavilla Burana-Caps -valmisteilla, paikallishoitoon tarkoitetuilla Buranagel-kipugeeleillä sekä lasten kivun ja kuumeen hoitoon soveltuvilla lääkkeillä.
Kipu ja särky - kipulääkkeet
Kivun hoito
Kun kärsit tilapäisestä kivusta, on tärkeää valita oikea tulehduskipulääke kivun lievitykseen. Olo-Apteekin valikoimasta löydät luotettavia vaihtoehtoja, kuten ibuprofeenia ja asetyylisalisyylihappoa, jotka vähentävät tulehdusoireita tehokkaasti. Näitä lääkkeitä voidaan käyttää suun kautta, ja ne sopivat esimerkiksi flunssan tai muun kivun hoitoon. On kuitenkin tärkeää käyttää lääkkeitä oikein ja tarvittaessa kysyä neuvoa farmaseutilta, erityisesti jos sinulla on maksa- tai sydänsairauksia.
Noudata aina lääkkeen käyttöohjeita ja ota huomioon mahdolliset veren hyytymiseen liittyvät riskit. Kivun hoito on yksilöllinen prosessi, ja oikean lääkkeen valinta vaikuttaa sen tehokkuuteen ja turvallisuuteen.
Tuotteet kivun ja säryn lievittämiseen
Kipu ja särky ovat yleisiä oireita, jotka voivat johtua monista eri syistä, kuten vammoista, sairauksista tai jännityksestä. Kipu voi olla tilapäistä, kuten päänsärky, hammassärky tai nyrjähdys, tai taas kroonista, kuten nivelreuma, migreeni tai hermosärky. Kipu on yksilöllinen kokemus, joka voi vaihdella lievästä, häiritsevästä tuntemuksesta voimakkaaseen ja sietämättömään kipuun.
Kivun hoidossa on tärkeää ymmärtää, että erilaisille kivuille on saatavilla erilaisia hoitomuotoja. Oikeanlaisen hoidon valinta riippuu siitä, mistä kipu johtuu, kuinka voimakasta se on ja kuinka se vaikuttaa henkilön elämään.
Kipu ja särky ovat osa elämää, mutta kivun ei tarvitse olla hallitsevaa - me autamme sinua löytämään sopivan hoidon ja lievittämään oireitasi tehokkaasti ja turvallisesti. Olo-apteekin valikoimassa on kattavasti itsehoitolääkkeitä kivun hoitoon. Noudata aina lääkkeen käyttö- ja annosteluohjetta.
Särkylääkkeet
Särkylääkkeet ovat yksi yleisimmistä ja tehokkaimmista tavoista hoitaa kipua. Olo-apteekin valikoimassa on monia erityyppisiä särkylääkkeitä, kuten parasetamoli, ibuprofeeni, aspiriini ja naprokseeni. Nämä lääkkeet toimivat eri tavoin kivunlievityksessä ja niillä voi olla eroja tehossa, vaikutusajassa sekä sivuvaikutuksissa.
Parasetamoli on usein ensisijainen valinta lievään tai kohtuulliseen kipuun, kuten päänsärkyyn tai lihaskipuun. Se on yleensä hyvin siedetty ja sillä on vähemmän ruoansulatuskanavan haittavaikutuksia verrattuna tulehduskipulääkkeisiin. Kuitenkin on tärkeää noudattaa suositeltuja annoksia, sillä liian suuri määrä voi aiheuttaa maksavaurioita.
Ibuprofeeni ja naprokseeni kuuluvat tulehduskipulääkkeisiin (NSAID), ja ne eivät ainoastaan lievitä kipua, vaan myös vähentävät tulehdusta. Tämä tekee niistä erityisen hyödyllisiä esimerkiksi nivelrikon tai muiden tulehduksellisten sairauksien hoidossa. On kuitenkin syytä muistaa, että näillä lääkkeillä voi olla haittavaikutuksia, kuten ruoansulatuskanavan ärsytystä ja sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, erityisesti pitkäaikaisessa käytössä.
Aspiriini on myös tulehduskipulääke, mutta se on tunnettu erityisesti verenohennusvaikutuksestaan, mikä tekee siitä hyödyllisen sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä. Kuitenkin aspiriinin käyttö voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan verenvuotoa, joten sen käyttöön liittyy omat riskinsä.
Valinta särkylääkkeen välillä riippuu monista tekijöistä, kuten kivun syystä, henkilön terveydentilasta ja mahdollisista muista lääkityksistä. On tärkeää keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jotta voimme löytää juuri sinulle sopivan lääkityksen ja varmistaa turvallisen käytön. Muista myös, että särkylääkkeet eivät ratkaise kivun perimmäistä syytä, joten jos kipu jatkuu tai pahenee, on syytä hakeutua lääkärin hoitoon.
Rasitusvammat ja lihaskipu
Valikoimastamme löydät myös urheilijoille sopivia tuotteita, joilla voit lievittää suorituksista johtuvia kiputiloja.
Geelit
Geelit, kuten Kylmägeeli Ratiopharm ja Voltaren Forte, ovat paikallisia geelejä, jotka voidaan levittää suoraan iholle. Ne sopivat erityisesti lihas- ja nivelkipujen hoitoon. Geelit imeytyvät nopeasti ja vaikuttavat juuri siinä kohdassa, missä kipu on pahimmillaan.
Kylmä-/lämpöpakkaukset
Kylmä- ja lämpöhoito ovat tehokkaita ja helppokäyttöisiä keinoja lievittää erilaisia kipuja ja särkyjä. Kylmähoito vähentää turvotusta ja tulehdusta, kun taas lämpöhoito rentouttaa lihaksia ja lisää verenkiertoa. Verkkokaupastamme löydät esimerkiksi Pharmacare Kylmä-/lämpöpakkauksen, joka on kätevä ja uudelleenkäytettävä apuväline.
Geelien ja lämpöpakkausten lisäksi voit myös kokeilla sähköimpulsseilla toimivia TENS-laitteita
TENS on erinomainen vaihtoehto lääkkeettömään kivun hoitoon. TENS-laitteilla, kuten Omron Heat-TENS kivunlievittäjällä, voidaan hoitaa erityisesti pitkäkestoista kipua, niska- ja selkäkipuja sekä lihassärkyjä. TENS-laitteet toimivat sähköimpulssien avulla, jotka estävät kivun signaaleja välittymästä aivoihin. Matkalle mukaan voit myös ottaa helppokantoisemman kipukynän.
Valitse oikeat tuotteet kivun tyypin mukaan
Kivunlievitystuotteiden valinta voi tuntua haastavalta, sillä erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Tässä annamme ohjeita siitä, kuinka voit valita oikean tuotteen kivun hoitoon eri tilanteissa. Itsehoitolääkkeitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Muista aina lukea tuotteen käyttöohjeet huolella ja kysyä tarvittaessa neuvoa apteekista tai lääkäriltä.
Lievä kipu
Lievän kivun, kuten päänsärkyn tai lihassäryn, hoitoon ensisijainen valinta on usein parasetamoli. Parasetamoli on yleensä hyvin siedetty ja tehokas kipulääke, joka ei ärsytä vatsaa. Särkylääkkeen vaikutusaika voi vaihdella, mutta parasetamoli vaikuttaa yleensä noin 30 minuutin kuluessa. Esimerkiksi Panadol Forte ja Paramax Rap sisältävät parasetamolia ja sopii lievän kivun hoitoon.
Parasetamolia voi käyttää jokainen kivun lievittämiseen, jonka takia se onkin erinomainen kipulääkevaihtoehto, lapsille, astmaatikoille sekä sydänpotilaille.
Tarkista, kuinka paljon särkylääkettä voit ottaa; seuraamalla lääkkeen annostusohjeita, varmistat turvallisen ja tehokkaan hoidon.
Kipu, johon liittyy tulehdusta
Tilanteissa, joissa kipuun liittyy tulehdusta, kuten nivelkipu tai hammassärky, tulehduskipulääkkeet voivat olla tehokkaampi vaihtoehto. Ibuprofeeni ja naprokseeni ovat yleisiä tulehduskipulääkkeitä. Esimerkiksi Ibumax sisältää ibuprofeenia ja Pronaxen naprokseenia. Tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa vatsavaivoja, joten ota huomioon eroja parasetamolin ja tulehduskipulääkkeiden välillä.
Jos kipu on erittäin kovaa, voidaan ibuprofeeni ja parasetamoli ottaa yhdessä, jos yksittäinen lääke ei riitä lievittämään kipua. Tämä yhdistelmä voi olla tehokas, mutta muista keskustella lääkärin kanssa aina ennen kahden kipulääkkeen samanaikaista käyttöä. Huomaathan myös, että tulehduskipulääkkeet eivät sovi kivun itsehoitoon raskaana oleville, imettäville eikä ylävatsaoireista kärsiville.
Vatsaan kohdistuvien haittavaikutusten riski kasvaa, kun tulehduskipulääkettä käytetään isoja annoksia tai pitkiä aikoja.
Vatsaystävällinen tulehduskipulääke
Joillekin henkilöille tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa vatsaongelmia, kuten närästystä tai vatsakipuja. Vatsaystävällinen vaihtoehto voi olla ibuprofeeni- tai aspiriinipohjainen lääke, jossa on mukana suojaava peiteainetta, joka vähentää vatsaan kohdistuvien haittavaikutusten riskiä.
Kipulääke lapsille ja erityisryhmille
Lapsille on tarjolla erityisiä kipulääkevalmisteita, jotka on suunniteltu lasten tarpeisiin sopiviksi sekä annostukseltaan että muodoltaan. Muista aina tarkistaa ikärajasuositukset ja annostusohjeet.
Kuumetta alentava lääke
Joskus kipuun liittyy muita oireita, kuten kuumetta, vilustumista tai flunssaa. Silloin kannattaa harkita yhdistelmävalmisteita, jotka sisältävät kipulääkkeiden lisäksi myös flunssan oireita helpottavia aineita. Flunssalääkkeet alentavat kuumetta ja lievittävät lihas ja päänsärkyä sekä kurkkukipua.
Esimerkiksi Finrexin Neo sisältää aspiriinin lisäksi flunssan oireita helpottavia ja kuumetta alentavia aineita.
Kun valitset oikean tuotteen kivun hoitoon, muista ottaa huomioon oma terveydentilasi, mahdolliset allergiat ja lääkitykset sekä kivun luonne ja voimakkuus. Älä epäröi kysyä neuvoja asiantuntijoilta tarvittaessa.
Tulehduskipulääkkeet
Tulehduskipulääkkeet ovat yleisesti käytettyjä kipulääkkeitä, jotka lievittävät kipua ja alentavat kuumetta. Esimerkiksi ibuprofeeni ja asetyylisalisyylihappo ovat ilman reseptiä saatavia vaihtoehtoja. Nämä tulehduskipulääkkeet sopivat erityisesti flunssan hoitoon ja tilapäiseen kipuun. On kuitenkin tärkeää muistaa, että pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten ruuansulatuskanavan ongelmia tai maksavaurion. Ketoprofeeni on toinen esimerkki tulehduskipulääkkeestä, jota voidaan käyttää itsenäisessä hoitotilanteessa.
Parasetamoli
Parasetamoli on suosittu särkylääke, jota voi ostaa ilman reseptiä apteekista. Se sopii erinomaisesti flunssan hoitoon, sillä se lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Itsehoidossa käytettävä parasetamoli on turvallinen vaihtoehto, kunhan muistaa, että pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten maksavaurion. On tärkeää välttää liiallista käyttöä, erityisesti yhdessä muiden kipulääkkeiden, kuten asetyylisalisyylihappon ja ketoprofeenin, kanssa.
Tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni, voivat myös lievittää kipua, mutta niiden käyttö tulee aina harkita huolellisesti, erityisesti ruuansulatuskanavan ongelmien vuoksi. On suositeltavaa keskustella lääkärin tai apteekkarin kanssa, jos tarvitset muita lääkkeitä tai sinulla on olemassa olevia terveysongelmia, erityisesti munuaisten tai maksavaurion kannalta.
Kivun hallinta
Vaikka lääkkeet ja muut kivunlievitystuotteet ovat tärkeitä ja tehokkaita keinoja hoitaa kipua, on hyvä ymmärtää, että kivun hallintaan voi sisältyä myös muita lähestymistapoja. Näitä keinoja voi käyttää yksinään tai yhdessä lääkkeiden kanssa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.
Lepo
Joskus kipu voi johtua liiallisesta rasituksesta, ja tässä tapauksessa lepo voi olla yksi parhaista lääkkeistä. Esimerkiksi lihassärky liiallisen liikunnan jälkeen voi hyötyä lepoajasta, jolloin lihakset saavat mahdollisuuden palautua ja vahvistua.
Liikunta
Vaikka lepo on tärkeä osa kivun hallintaa, myös liikunnalla on tärkeä rooli. Sopiva liikunta voi auttaa vähentämään kroonista kipua ja ehkäisemään sen uusiutumista. Esimerkiksi ihmisille, jotka kärsivät selkäkivuista, suositellaan säännöllisiä lihaskuntoharjoituksia ja venyttelyä kivun hallitsemiseksi ja vahvistamiseksi.
Fysioterapia
Fysioterapia voi olla tehokas tapa hoitaa monenlaisia kipuja, erityisesti, jos ne johtuvat vammoista tai sairauksista, jotka vaikuttavat lihaksiin, nivelten ja hermoston. Fysioterapeutti voi ohjata sinua erilaisissa harjoituksissa, hoidoissa ja keinoissa kivun lievittämiseksi ja hallitsemiseksi.
Lämpö- ja kylmähoidot
Lämpö- ja kylmähoidot voivat olla tehokkaita apuvälineitä kivun hallinnassa. Kylmähoito voi auttaa vähentämään tulehdusta ja kipua, kun taas lämpö rentouttaa lihaksia ja parantaa verenkiertoa.
Itsehoidon rajat
Vaikka kivun itsehoito on tärkeää ja tehokasta monissa tilanteissa, on tärkeää tiedostaa, milloin tarvitset ammatillista apua kivun hallintaan. Jos kipu jatkuu, pahenee tai ei reagoi itsehoitoon, ota yhteys lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan saadaksesi lisätietoja ja apua.
Muista, että kivun hallinta ei ole pelkästään lääkkeiden varassa. Monipuoliset keinot, kuten lepo, liikunta, fysioterapia ja rentoutuminen, voivat auttaa saavuttamaan parempia tuloksia ja kokonaisvaltaisemman hyvinvoinnin. Tutustu verkkokauppamme tuotteisiin ja löydä parhaat vaihtoehdot omien kipujen ja särkyjen hoitoon.
Usein kysytyt kysymykset kipulääkkeistä ja särkylääkkeistä
1. Mitä eroa on parasetamolilla ja tulehduskipulääkkeillä?
Parasetamoli ja tulehduskipulääkkeet ovat molemmat kipulääkkeitä, mutta niiden vaikutusmekanismit eroavat toisistaan. Parasetamoli lievittää kipua ja alentaa kuumetta, mutta sillä ei ole tulehdusta lievittävää vaikutusta. Tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni, ketoprofeeni ja naprokseeni, sen sijaan lievittävät kipua, kuumetta ja tulehdusta. Tulehduskipulääkkeet vaikuttavat estämällä tulehdusta aiheuttavien prostaglandiinien tuotantoa, kun taas parasetamolin vaikutusmekanismi on erilainen.
2. Mitkä ovat yleisimmät ilman reseptiä saatavat kipulääkkeet?
Yleisimpiä ilman reseptiä saatavia kipulääkkeitä ovat:
- Parasetamoli
- Ibuprofeeni
- Ketoprofeeni
- Asetyylisalisyylihappo (aspiriini)