SOLGAR - Raskaus ja imetys
Solgar – tinkimätöntä laatua ja luotettavuutta
Solgarin tavoitteena on tuottaa huippulaatuisia, innovatiivisia ja tieteeseen perustuvia ravintolisiä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Solgar on valmistanut laadukkaita ravintolisiä jo 75 vuoden ajan alati muuttuvalla ja kehittyvällä alalla, ja se on tunnettu kaikkialla maailmassa innovatiivisista, tieteeseen perustuvista ja hyvin toimivista tuotteistaan. Solgarin tuotteita on jakelussa maailmanlaajuisesti yli 60 maassa.
Laaja valikoima laatutuotteita
Solgarin valikoima sisältää maailmanlaajuisesti yli 500 tuotetta. Suomessa saatavilla on runsas, 190 tuotteen valikoima, joka sisältää aminohappoja, yksittäisiä vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita, monivitamiineja, yrttivalmisteita, rasvahappoja, suoliston tukituotteita ja erikoisvalmisteita. Valikoima täydentyy jatkuvasti uusilla, ajankohtaisilla ravintolisillä, jotka on suunniteltu vastaamaan nykyihmisen vaihtuvia tarpeita.
Solgar-tuotteiden hyödyt
Valitessasi Solgar-tuotteen, voit luottaa sen toimivuuteen ja huolellisesti suunniteltuun sisältöön. Solgar-tuotteet ovat tehokkaita ja toimivia, ja siksi moni hyvinvoinnistaan huolta pitävä onkin ihastunut niihin. Tuotevalikoimasta löydät sopivat tuotteet koko perheen eri tarpeisiin: löydä itsellesi sopiva tuote jaksamiseen, stressin tasapainottamiseen, vastustuskyvylle, unelle, ruuansulatukselle sekä naiselliseen ja miehiseen hyvinvointiin!
Solgar-tuotteet on pakattu tummaan, kierrätettävään lasipurkkiin, joka takaa tuotteen säilyvyyden sekä suojaa sitä auringonvalolta. Metallinen korkki on myös helposti kierrätettävissä.
Gold Standard-laatua
Solgar Gold Standard™ -tuotanto- ja valmistusprosessissa laatu on sisäänrakennettu jokaista yksityiskohtaa myöten. Tuotteissa käytetään laadukkaimpia mahdollisia raaka-aineita, sekä uusimpia teknologisia valmistusmenetelmiä. Luonnollisten vitamiinien valmistus tapahtuu kasveista tai mikrobiviljelmistä eristämällä. Hyvät tuotantotavat (GMP) sekä USP (The United States Pharmacopeia) asettavat jo 140 maassa vakiintuneet standardit ravintolisissä käytettävien aineiden tunnistukselle, vahvuudelle, laadulle, sekä puhtaudelle. Solgarin Gold Standard™ on merkki siitä, että valmistus ja lopputuotteet täyttävät nämä laatuvaatimukset ja jopa ylittävät ne tietyiltä osin.
Tarkkaan valitut raaka-aineet
Rohdoskasvien laatuun voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten sääolosuhteet, korjuuajankohta, ilmansaasteet ja maaperän laatu. Solgar tekee yhteistyötä ainoastaan tunnettujen, luotettavien ja laadukkaimpien raaka-ainetoimittajien kanssa, jotka ovat sitoutuneet Solgarin tiukkoihin laatustandardeihin. Kaikki raaka-aineet testataan aina Solgarin omassa laboratoriossa, jotta raaka-aineen laatu voidaan varmistaa.
Oman valmistuslaitoksen, laboratorion ja jakelujärjestelmän ansiosta Solgar pystyy takaamaan tuotteiden huippulaadun raaka-aineista aina valmiisiin tuotteisiin asti. Tuotteet valmistetaan pienissä erissä, mikä takaa tuotteiden tuoreuden ja puhtauden. Jokainen raaka-aine ja valmis tuote analysoidaan lukuisilla eri testeillä. Tuote voi käydä läpi jopa yli 100 erilaista testiä täyttääkseen monipuoliset laatukriteerit. Lisäksi USP- standardeihin kuuluu Post-verifikaatio testaus, jossa laatu varmistetaan vielä sen jälkeen, kun tuotteet on jo toimitettu myyntiin.
Näin käytät Solgar-tuotteita
Monivitamiinit, B-vitamiinikompleksit, Ester-C® -C-vitamiinit sekä mineraalit ovat suosituimpia Solgar-tuotteita suomalaisten keskuudessa.
Solgar Magnesiumsitraatti on vatsaystävällinen ja hyvin imeytyvä magnesiumvalmiste, joka sopii mm. jaksamisen tueksi, liikunnasta palautumiseen ja ilta-aikaan tukemaan kehon rentoutumista.
Solgar Sinkkipikolinaatti on tehokas sinkkivalmiste hiusten, kynsien, ihon ja vastustuskyvyn tueksi, joka ei aiheuta vatsaärsytystä.
Naisten ja miesten monivitamiinit Solgar Male ja Female Multiple sopivat tukemaan päivittäistä hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Naiselle ja miehelle tarkkaan valitut vitamiinit ja mineraalit kätevästi yhdestä kapselista!
Solgar Vitamin B-Complex ”50” on vahva B-vitamiinikompleksi jaksamisen ja energiantuotannon tueksi.
Lue lisää www.solgar.fi
Raskaus ja imetys
Haluatko tietää enemmän raskaudesta ja imetyksestä? Raskaus ja imetys ovat ainutlaatuisia aikoja naisen elämässä, ja niiden aikana on tärkeää huolehtia omasta ja vauvan hyvinvoinnista.
Raskausaikana naisen tarve vitamiineille ja kivennäisaineille kasvaa. Erityisesti D-vitamiini on tärkeä, sillä se edistää luuston normaalia kehitystä sekä vauvassa että äidissä. Myös hedelmät ja marjat ovat hyviä valintoja raskauden aikana, sillä ne sisältävät runsaasti ravinteita ja kuituja.
Raskauden suunnitteluvaiheessa on myös tärkeää kiinnittää huomiota ravinnon laatuun ja riittävään saantiin. Folaatti ja A-vitamiini ovat esimerkiksi tärkeitä synnynnäisten epämuodostumien ehkäisyssä. Liiallisina määrinä A-vitamiini voi kuitenkin olla sikiölle haitallista, jonka takia on tärkeää, ettei sitä syödä liikaa.
Raskauden aikana voi myös esiintyä hiivatulehdusta, jota voidaan hoitaa apteekista saatavilla emätinpuikoilla.
Tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet
Raskaana oleva tarvitsee monipuolista ja terveellistä ruokavaliota, joka sisältää riittävästi erilaisia vitamiineja ja hivenaineita. Erityisen tärkeitä ovat folaatti, D-vitamiini, rauta, kalsium ja jodi.
Nämä ravintoaineet ovat välttämättömiä sikiön kasvulle ja kehitykselle sekä äidin hyvinvoinnille. Raskausajan vitamiinitarpeen voi pääosin täyttää syömällä monipuolisesti eri ruoka-aineita, mutta joitakin vitamiineja suositellaan otettavaksi myös ravintolisänä. Näitä ovat foolihappo, jota tulisi ottaa jo ennen raskautta ja sen alkuvaiheessa, sekä D-vitamiini, jota tulisi saada 10 mikrogrammaa päivässä ympäri vuoden.
Rautaa tarvitaan raskauden aikana enemmän kuin normaalisti, sillä äidin verimäärä kasvaa ja sikiö tarvitsee rautaa verisolujensa muodostukseen. Raudan saanti ruokavaliosta voi olla riittämätöntä varsinkin kasvisruokailijoilla ja runsaasti vuotavilla naisilla.
Rautalisää suositellaan käytettäväksi tarpeen mukaan hemoglobiiniarvojen mukaan. Kalsiumia tarvitaan sikiön luuston ja hampaiden muodostumiseen. Kalsiumin saanti on yleensä riittävää, jos nauttii päivittäin maitotuotteita tai niiden kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Jos näin ei ole, kalsiumlisää voi olla tarpeen.
Jodia tarvitaan kilpirauhashormonien muodostukseen, jotka ovat tärkeitä sikiön aivojen kehitykselle. Jodia saa parhaiten eläinkunnan tuotteista, erityisesti kalasta ja maitotuotteista. Jos näitä ei käytetä riittävästi, jodilisää voi harkita.
A-vitamiinia ei tulisi saada liikaa raskauden aikana, sillä se voi aiheuttaa sikiölle epämuodostumia. A-vitamiinin saanti on yleensä sopivaa normaalista ruokavaliosta, mutta maksaa ja maksatuotteita tulisi välttää.
Foolihappo ja raskaus
Raskauden suunnittelu on tärkeä vaihe naisen elämässä. Tänä aikana tulee kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon ja elintapoihin. Raskautta suunnittelevan naisen on hyvä aloittaa foolihappolisän käyttö muutama kuukausi ennen raskauden toivottua alkamista. Foolihappo auttaa ehkäisemään synnynnäisiä epämuodostumia ja vähentää ennenaikaisen synnytyksen riskiä.
Hedelmällisyys ja ovulaatio
Hedelmöitys tapahtuu yleensä naisen kuukautiskierron aikana ovulaation yhteydessä. Ovulaatio on naisen hedelmällisin päivä, jolloin munasolu vapautuu munasarjasta.
Oman kuukautiskierron pituutta ja kehon merkkejä, kuten limakalvon koostumusta ja peruslämpötilaa tulisi seurata, jotta voi laskea hedelmällisimmän päivän ja parhaat mahdollisuudet raskaudelle. Ovulaatiotesti voi auttaa testaamaan Hedelmällisintä päivää voi auttaa luteinisoivan hormonin (LH)
Raskaustesti on helppo ja luotettava tapa selvittää, onko nainen raskaana. Raskaustesti mittaa virtsasta ihmisen kooriongonadotropiinia (hCG), jota tuotetaan raskauden aikana.
Raskaustesti kannattaa tehdä aikaisintaan ensimmäisenä päivänä, jolloin kuukautisten olisi pitänyt alkaa. Raskaustestin tulos on positiivinen, jos virtsassa on hCG:tä.
Raskauden eri vaiheet
Raskaus kestää keskimäärin yhdeksän kuukautta, ja se jaetaan kolmeen raskausjaksoon: alkuraskaus, keskiraskaus ja loppuraskaus. Jokaisella raskausviikolla tapahtuu sikiön kehityksen kannalta tärkeitä asioita. Esimerkiksi 12. raskausviikolla sikiö kehittyy nopeasti ja sen elimet alkavat muodostua.
Raskausajan ruokavalio
Raskauden aikana ruokavalioon tulisi kiinnittää erityistä huomiota. On tärkeää syödä monipuolisesti ja saada riittävästi ravintoaineita niin omalle terveydelle kuin sikiön kehitykselle. Hedelmät ja marjat ovat erinomainen valinta, sillä ne sisältävät tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Myös riittävä proteiinin, raudan, ja kalsiumin saanti on tärkeää.
Raskauden ajan kohonneet riskit
Raskauden aikana on tärkeää tiedostaa erilaiset riskitekijät ja noudattaa varotoimia. Esimerkiksi ummetus raskauden aikana on yleinen ongelma, josta monet voivat kärsiä. Raskaus ja närästys ovat myös yleinen yhdistelmä, sillä raskauden aikana hormonit ja kasvava kohtu aiheuttavat muutoksia ruoansulatuskanavassa.
Närästys tarkoittaa polttavaa tunnetta rintalastan takana, joka johtuu mahahapon nousemisesta ruokatorveen. Närästystä voidaan hoitaa itsehoitotuotteilla. Muistathan varmistaa, että tuotteet sopivat käytettäväksi raskauden aikana.
Joillekin taas peräpukamat ovat raskauden riesa. Näiden ehkäisemiseksi tulisi välttää pitkiä istumisia ja pyrkiä liikkumaan säännöllisesti sekä syömään kuitupitoista ruokaa.
Hiivatulehdus on myös yleinen vaiva raskauden aikana, sillä hormonien epätasapaino lisää hiivasienen liikakasvua emättimessä. Hiivatulehduksen oireita ovat voimakas kutina, kirvely ja vaalea, kokkareinen valkovuoto.
Hiivatulehdus ei ole vaarallinen raskaudelle, mutta se voi aiheuttaa epämukavuutta ja heikentää elämänlaatua. Hiivatulehdusta voi hoitaa apteekista saatavilla emätinpuikoilla, jotka ovat turvallisia käyttää raskauden aikana. Jos oireet ovat selkeät, voit kokeilla lääkehoitoa ilman lääkärin määräystä. Jos oireet eivät helpota tai uusiutuvat usein, hakeudu lääkärin tutkimuksiin.
Imetys
Imetys on luonnollisin tapa ravita vastasyntynyttä vauvaa. Se tarjoaa optimaalisen ravitsemuksen ja suojaa vastasyntynyttä infektioilta ja sairauksilta. Lisäksi imettäminen vahvistaa äidin ja vauvan välistä tunnesidettä. Imetysajan tulisi kestää vähintään kuusi kuukautta, ja sen jälkeen voidaan siirtyä lisäruokien tarjoamiseen.
Imetysajan ravitsemus
Imetysaikana äidin ravitsemuksella on suuri merkitys sekä äidin että vauvan terveydelle. On tärkeää syödä monipuolisesti ja saada riittävästi ravintoaineita, jotka tukevat imetyksen jatkumista ja maidon tuotantoa. Esimerkiksi riittävä kalsiumin, raudan ja D-vitamiinin saanti on tärkeää. Myös veden juominen on tärkeää, sillä imetys voi lisätä äidin nesteen tarvetta.